Chára je nadšený z príchodu Jágra

03.04.2013 Celý región

Boston 3. apríla (TASR) - Slovenského hokejového obrancu Zdena Cháru potešil príchod skúseného útočníka Jaromíra Jágra do Bostonu. Bruins získali hviezdneho krídelníka v utorok večer z Dallasu, keď za neho obetovali dvoch mladíkov a voľbu v tohtoročnom drafte NHL.

Predtým, ako generálny manažér "medveďov" Peter Chiarelli zrealizoval celú transakciu, poradil sa s Chárom i Jágrovým krajanom Dávidom Krejčím, ktorí poznajú ikonu českého hokeja trochu bližšie. Nezaujímali ho ani tak detaily týkajúce sa hráčskych kvalít, ale skôr veci mimo ľadu. "Nebudem prezrádzať, čo presne bolo obsahom našej konverzácie. Bola to skôr obchodná debata," uviedol pre ESPN Chára. Kapitán Bruins uvítal príchod rodáka z Kladna. "Je to skvelá posila pre náš tím. Nikdy som s ním nehral, ale teším sa na to," dodal na adresu novej akvizície.

Pre Krejčího bol Jágr detským idolom, ako malý chlapec mal na stene nalepený plagát s hráčom s číslom 68. Teraz sa obaja stretnú v jednej šatni a možno si aj spolu zahrajú v jednom útoku. "Či cítim vzrušenie? Samozrejme. Jaromír je veľký pojem, najmä u nás doma. Nikdy by som si nepomyslel, že budem mať možnosť hrať po jeho boku v inom mužstve, než v reprezentácii. Veľmi sa na to teším," vyznal sa 26-ročný center.

Chára bol v dueloch s Jágrovými tímami dlhé roky nasadzovaný proti fenomenálnemu útočníkovi, ktorý je tiež robustnej postavy, a ako jeden z mála obrancov ho dokázal pokryť. "Samozrejme, nebudem nikomu prezrádzať svoj recept, pretože už je v našom tíme. Ak chce, dokáže byť Jágr stále dominantným hráčom. To, čo ako mladý muž získal tvrdou prácou, stále v sebe má a naďalej na sebe extrémne tvrdo 'maká'. Chce víťaziť a stále sa zlepšovať. Keď máte v mužstve hráča takého formátu, obyčajne prichádzajú dobré výsledky," tvrdí Chára.

Jágr sa tak po krátkom pôsobení v Dallase opäť vracia do Východnej konferencie NHL, kde predtým obliekal dresy Pittsburghu, Washingtonu, NY Rangers a Philadelphie. Chiarelli priznal, že angažovanie 41-ročného, už legendárneho útočníka, bolo pre jeho klub až plán B. Bruins chceli pred uzávierkou výmen najprv prilákať veterána Jaromea Iginlu z Calgary, keď ale kanadského kanoniera ulovil Pittsburgh, siahol Boston po českej hviezde. "Jaromír je silný, skvele drží puk, je výborný pri mantineloch a má perfektnú strelu. Jednoducho vynikajúci hráč. Verím, že zapadne do nášho tímu," sľubuje si bostonský šéf, ktorý nevylúčil, že by v lete mohol Jágrovi kontrakt predĺžiť.
 

Vyberte región